Sayfalar

19 Ağustos 2019 Pazartesi

FENG SHUİ

FENG SHUİ

Feng (rüzgar) ve Shui (su) kelimelerinin birleşiminden oluşan Feng Shui, evrenselyaşam enerjisi Chi’nin yaşanılan mekanda serbestçe dolaşmasına izin vermektir.
Her türlü şifacılık çalışması öncelikle şifa yapılacak mekanın enerjisinin temizlenmesiyle başlar. Enerjinin temizliği fiziksel olarak toz ve kirden arındırma şeklinde olduğu gibi hava enerjisini adaçayı ile temizlemek ve mum yakmak gibi çalışmalar mekan enerjisini dönüştürücü etki yaratır.
Yaşanılan evin konumu, odaların konumu, eşyaların yerleştirilme şekli, aksesuarlar, eski ve yeni eşyaların enerjisi, bizde soğuk ya da sıcak etki yaratan alanlar vb. konular feng shui kapsamında değerlendirilir.
Çin’de Toprak-Metal-Su-Ağaç-Ateş olmak üzere beş elementin yaşamımızı etkilediği kabul edilir. Bu elementlerin birbirine dönüşebilme özelliğine ve yönlerine göre mekandaki objeler konumlandırılır. Böylece enerjinin akışı sağlanmış olur.
8 Gua ve bir merkezden oluşan Ba Gua öğretisi Çin’in astroloji haritasıdır. Feng Shui çalışmalarında Ba Gua'ya göre evi 9 bölüme ayırırız, eşyaları Ba Gua’da bu bölümlere karşılık gelen konulara göre gruplandırırız. Böylece evimizde Kariyer, Kişisel Gelişim, Sağlık ve Aile, Zenginlik ve Bolluk, Ün ve İtibar, Aşk ve İlişki, Yaratıcılık ve Çocuklar, Destek ve Yolculuk gibi alanlar oluşur. Bu çalışma sadece evlerde değil işyerlerinde, okullarda, şehirlerde de yapılabilir.
Evin ön ve arka kapısı, aydınlatma, sivri köşelerin yumuşatılması, renklerin enerjilerine göre tercih edilmesi, enerjiyi yumuşatan çiçeklerin ve rüzgar çanlarının kullanılması, eşyaların kapı veya pencereye göre konumu feng shui de önemlidir.
Çin’deki Kaplan ve Ejderha uyumunu temsil eden figürler, turna kuşu, kaplumbağa  özellikle Çin’deki feng shui çalışmalarında sık tercih edilir.
Evlerimizdeki düzenle kafamızın içindeki düzenin birbirini ne kadar etkilediğinden yola çıkarsak, evlerimizdeki enerji akışı zihnimizdeki düşünce akışını da sağlayacaktır. Mekanlarınız pozitif enerjilerle dolsun.

FUNDA GÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder