Sayfalar

18 Mayıs 2019 Cumartesi

BEYNİMİZDEKİ KOZALAK

EPİFİZ BEZİ


Descartes’e göre temel nitelikleri birbirine tümüyle karşıt olan ruh ve cisim normal koşullarda hiçbir şekilde birbiriyle iletişim kurmazlar. Beden kendine özgü, ruh kendine özgü yasalara tabidir. Bu duruma “tözsel düalizm” denir. 
Descartes insan için “tözlerin birliği” kavramını kullanarak insanda ruh ve cismin özel bir şekilde etkileşim içerisinde olduğunu belirtir. Deskartes’e göre bu etkileşim insan beyninde bulunan kozolaksı bir bez sayesinde gerçekleşir.
Bugün insan bedenindeki 7 salgı bezinin her birinin çeşitli işlevlerle 7 çakra ile örtüşerek enerji alanımızı dönüştürdüğünü biliyoruz.
Epifiz bezi Descartes’in belirttiği kozalaksı bezdir ve ruhsal boyuta açılan kapıyı temsil eder. Sezgilerimizi aldığımız, içsel ve dışsal dünyalarımız arasında kapı işlevi gören epifiz bezi evrensel yaşam öğretilerinde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Bu beze yönelik Usui Reki, Altın Üçgen gibi şifa çalışmalarıyla Descartes’in belirttiği tözlerin birliğini, ruh ve beden bütünlüğünü bilinçli olarak hissederiz.
Epifiz bezi çam kozalağıyla ve Horus’un gözüyle sembolize edilir ve dünyanın her yerinden gizli öğretilerde, masallarda, mitolojilerde, dinlerde bu sembollerle sıklıkla karşılaşırız. Kozalağın yandan görünümü elması, üçlü enerjileri çağrıştırırken yukarıdan görünümü yaşam çiçeği ve spiral sembollerini içermektedir.
Simyagerlerin altın iksiri mannanın da bu bezi etkileyerek gizemler alemine açılım sağladığı rivayet edilir.
Beynimizdeki kozalağın bizi ölümsüz çam ağacının köklerindeki sırlara ulaştırabilmesi ümidiyle!
FUNDA GÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MASAL KAHRAMANLARIYLA TANIŞIKLIK

             Aynı yaşamın içerisinde farklı düzlemler de kollektif yaşarız hepimiz. Bu düzlemler farklı boyutlar da ev sahipliği yapar insan...