Sayfalar

13 Eylül 2019 Cuma

BEŞ SEVGİ DİLİ

5 SEVGİ DİLİ

Tüm insanlar doğdukları andan itibaren sevgiyi yaşarlar ve bunu dışarıya çeşitli şekillerde yansıtırlar. Herkesin sevgisini yansıtma biçimi kendi yaşamına göre değişir. Genellikle de sevgimizi nasıl yansıtıyorsak hayatımızdaki insanların da bize sevgilerini benzer biçimde yansıtmalarını bekleriz.
Hepimiz özümüzde aynı sevgiyi taşımakla birlikte hayatımızdaki kişilere ve olaylara göre biçimlenen baskın sevgi dilleriBeş Sevgi Dili” kitabının yazarı Gary Chapman’a göre 5 başlık altında toplanmaktadır:
1)    Onaylayıcı Kelimeler
2)    Kaliteli Zaman
3)    Hediye Alma
4)    Hizmet Eylemleri
5)    Fiziksel Temas
Yazar her sevgi dilinin özelliklerini çevresinden örneklerle açıklıyor kitabında. Ayrıca kitabın sonunda da bir minik test var. Kendimizin ve hayatımızdaki kişilerin sevgi dilini belirlediğimizde aynı dilde mi yoksa farklı dillerde mi konuştuğumuzu tespit eder, karşımızdaki kişiye onun anlayacağı dilden yaklaşmanın yollarını bulabiliriz. Bu kişiler eşimiz, arkadaşımız, çocuğumuz, ailemiz olabilir. Aynı dilde iletişim kurmak ilişkimizi besler, daha mutlu ilişkiler kurmamızı sağlar.
Beş sevgi dilinden uygun dilde iletişim kurduğumuzda hem bizim sevgi depomuz hem de sevgimizi sunduğumuz kişinin sevgi deposu dolacak ve böylece iletişimlerimiz sevgi dolu olacaktır.
Sizinle aynı dilde seven insanlarla karşılaşmanız dileğiyle, sevgiler.

FUNDA GÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MASAL KAHRAMANLARIYLA TANIŞIKLIK

             Aynı yaşamın içerisinde farklı düzlemler de kollektif yaşarız hepimiz. Bu düzlemler farklı boyutlar da ev sahipliği yapar insan...