Sayfalar

4 Temmuz 2019 Perşembe

REİKİ


      
REİKİ


      “Rei” ve “ki” kelimelerinden oluşan “reiki”, “evrensel yaşam enerjisi” anlamında kullanılan, Japonca bir kelimedir.
            Reiki, bedenimizdeki ve hayatımızdaki birçok alan üzerinde iyileştirici etki sağlayan diğer şifa çalışmalarını tamamlayıcı bir şifacılık alanıdır. Burada tamamlayıcı şifayı açıklamak isterim: Reiki tıbbi anlamda bir tedavi veya terapi yöntemi değildir, bu yöntemde ilaç kullanılmaz. Reikinin herhangi bir tıbbi tedavinin yerine geçme iddiasında olmadığı gibi reiki uygulayıcısı da kesinlikle bir hekim olma iddiasında değildir. Bunun için de reiki hakkında “alternatif tıp” terimi kullanılmaz, onun yerine “tamamlayıcı ya da bütünleyici şifa” denilebilir.
            Usui Reiki, Kundalini Reiki, Kristal Reiki gibi çeşitli reiki yöntemleri uygulanmakta olup temel olan yöntem 20. yy. da Japon rahip Mikao Usui tarafından yapılan şifacılık tarihi araştırmaları ve yaşadığı bir inziva deneyimi sonucunda oluşturulan Usui Reiki’dir. Asıl kökenleri Buda’ya, Hz. İsa’ya, Tibetli Rahiplere, Eski Mısırlılara dayanan reikinin Mikao Usui ile insanlığa hatırlatıldığı kabul edilir.
            El verme, inisiyasyon, uyumlama” isimleri verilen bir yöntemle şifa verme yetkisi bulunan bir reiki master tarafından reiki uygulayıcısı adayına evrensel yaşam enerjisini kullanabilme yetkisi verilir. Bu işlemden sonra uygulayıcı ellerinde hissettiği reiki enerjisiyle iyileşmeye başlayarak zamanla şifacı olacaktır. El verme sistemi olmadan da tüm insanların ellerinde çeşitli enerji akışları mevcuttur ancak bu enerjiler reiki değildir. Reiki enerjisi kendiliğinden oluşmaz, mutlaka elden ele aktarılarak verilir. Bu enerji aktarımı da çeşitli derecelerde gerçekleşir. Şifa uygulayan kişi kendi enerjisinden kaybetmez, evrensel yaşam enerjisini kullandığı için bir kanal veya köprü görevi görür. Uyumlanmadan kullanılmaya çalışılan enerjide ise kişi kendi enerjisinden tüketebilmektedir. Bu nedenle uzman denetiminde olmadan çalışılmasını kesinlikle önermiyorum.
            Geleneksel şifacılık yöntemlerinde olduğu gibi reikide de 3 genel aşama mevcuttur. İlk aşamada kişi kendisini tanımaya ve anlamaya başlar. Fiziksel ve enerji bedenini, çakra sistemini öğrenip kendisini şifalandırır. Eşyalarını, evini, bitkileri, yiyecekleri, hayvanları, insanları fiziksel ve enerjetik boyutta şifalandırmayı öğrenir. İkinci aşamada artık şifacı ünvanı alınır ve sembollerle, olumlama cümleleriyle şifa yapılmaya başlanır. Burada gölgelerimizle yüzleşmek, korunmak, negatif anılarımızdan ve negatif insanlardan özgürleşmek adına büyük adımlar atarız. Çevremizdekilerin hayatımıza neden gelip gittiklerini ve bizdeki hangi kimliğe karşılık geldiklerini farkettiğimiz aşama olan ikinci aşama kişinin yaşı ölçüsünde oldukça uzun sürebilir. Üçüncü aşama hayatın bütünü içerisindeki yerimizi, yaşam amacımızı farkettiğimiz, bütünsel bir bilinç geliştirdiğimiz, geleceğimizi yazıp şekillendirdiğimiz aşamadır. Bu aşamadan sonra isteyenler sadece kendi hayatları üzerinde çalışmaya devam ederken isteyenler de başka insanların da kendilerini dönüştürmelerine vesile olarak öğretmenliğe yönelebilirler. Reikiye her başlayan şifacı veya öğretmen olmak zorunda değildir, her şeyden önce kişinin kendi üzerinde çalışıp dönüşmesi esastır.
    Fiziksel, enerjetik, duygusal, zihinsel bedenlerimizde; geçmiş, şimdi, gelecek zamanlarımızda; eşya, bitki, hayvan, insan gibi tüm varlıklarda; olaylarda, evlerimizde, ilişkilerimizde çalışma imkanı sağlayan reiki bütünsel bir şifa alanıdır. Bu nedenle biz çalışmalarda sık sık “BÜTÜNE ŞİFA OLSUN!” tabirini kullanırız.
         Başka insanlarla yapılan çalışmalarda veya başka insanların enerji alanlarını etkileyen çalışmalarda izin istemek, çalışmanın öncesinde ve sonrasında teşekkür etmek, çalışmanın sebep ve sonuçlarının herkesin iyiliği için yapılması titizlikle üzerinde durulması gereken konulardır.
        Evrensel Yasalar ile uyumlu olmak, saygı ve sevgi içerisinde bulunmak temel olmakla birlikte özellikle belirlenmiş reiki kuralları da mevcuttur. Reiki Yaşam KurallarıÖzellikle bugün öfkelenme. Özellikle bugün endişelenme. Sonsuz bereket için şükran duy. Ekmeğini dürüstçe kazan. Komşularına dostça davran.
       Reiki kapısı size açıldığında enerjisi sizinle uyumlu bir öğretmen de gelip sizi bulacaktır. Öğrenci hazır olduğunda biz öğretmenler görevlendiriliriz. Öğretmen ve öğrenci arasındaki uyum çok önemlidir. Öğretmen seçiminde öğretmenin ünlü hatta deneyimli olmasından ziyade sizinle benzer özellikler taşıması, tüm yaşamınızı görmesine izin verebileceğiniz, birlikte yol almak isteyebileceğiniz kişi olmasını tavsiye ederim. Ben bazen öğrencilerimi kendim seçerim, bazen bana gelen öğrencilere bir yere kadar eşlik ederim, bazen enerjisi daha uygun birine yönlendiririm, bazı öğrencilerim de var ki onlar sonsuza kadar benimle elele yol alacak, hamd olsun. İzmir'de yaşıyorsanız birlikte çalışabiliriz.
         Hayatımda birçok konuda öğretmenlik yaptım ama reiki öğretmenliği benim için her zaman çok özel olmuştur. Bu alanda yol açan tüm hocalarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ederim. Görünen ve görünmeyen, bilinen ve bilinmeyen, duyulan ve duyulmayan tüm evrensel sisteme sonsuz teşekkürlerimle. Yolumuz açık olsun. SEVGİ ve IŞIK olsun. Tüm öğretilerin ışığında hayatımızda AHENK olsun.

FUNDA GÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MASAL KAHRAMANLARIYLA TANIŞIKLIK

             Aynı yaşamın içerisinde farklı düzlemler de kollektif yaşarız hepimiz. Bu düzlemler farklı boyutlar da ev sahipliği yapar insan...