Sayfalar

26 Mayıs 2019 Pazar

"MEVSİMLER" BELGESEL FİLMİ


MEVSİMLER BELGESELİ

Orijinal ismi “Seasons” olan “Mevsimlersinema filmi, 2015 yılı Fransa ve Almanya yapımı olup belgesel türündedir.
Mevsimler, doğal yaşamı yalın bir şekilde sunan, izlerken duygulandıran, dinlendiren ve düşündüren bir belgesel. Aslında hayatımızın içinde gözlemlememiz gereken doğabelgeselden izlemek de üzücü biraz.
Doğanın döngüleri, bitkilerin mevsimlere göre değişimleri, hayvanların birbirleriyle ilişkileri, insanların doğaya olan maalesef olumsuz etkileri belgeselin içeriklerinde yer alıyor.
Doğa ananın öğretmenliğini kabul ettiğimizde doğadaki bir ağacın duruşundan da bir hayvanın bakışından da çok şey öğrenebiliriz. Modern insanların “ilkel” olarak adlandırdığı kabile topluluklarının aslında doğayı okuyup anlayabilen, doğa ile uyumlu yaşamayı başarmış, bitkilere ve hayvanlara saygı duyabilme ve yardım edebilme erdemine erişmiş ulu insanlar olduğunu biliyoruz. Şifacılar, sadece insanları iyileştiren değil, doğanın kendi kendini iyileştiren döngülerinin olağan şekilde akmasına yardımcı olan, bitkileri tanıyan, onlarla enerji alışverişi yapan, hayvanları sezgisel olarak hissedebilen, doğadaki her varlığın hayatımızda birer sembol olduğunu bilen, doğanın bir parçası olarak doğa anaya yardım eden kişilerdir. Şifacılar, ormandaki tüm canlıların tek nefeste bütünleştiğini bilir, o nefesi duyar ve kendisi de onlarla aynı anda bu tek nefeste bütünleşir. Bütün çareler, ilaçlar, çözümler doğada var. Doğadan uzak yaşayan bir insan, doğanın cömertliğine de kapılarını kapatmıştır. İçsel aydınlanma, apartman dairemizde gözlerimizi kapatıp oturarak değil, doğayı izleyerek olur. 

          Konuyla ilgili olarak “Doğa Ananın Rehberliği” konulu yazımı okumanızı öneririm: 

Belgesel hakkında daha detaylı bilgi için: https://www.sinemalar.com/film/245062/les-saisons-2015

Mevsimler belgeselinin içsel doğamıza açılan yeni kapılar sunmasını dilerim.

FUNDA GÜR




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MASAL KAHRAMANLARIYLA TANIŞIKLIK

             Aynı yaşamın içerisinde farklı düzlemler de kollektif yaşarız hepimiz. Bu düzlemler farklı boyutlar da ev sahipliği yapar insan...