Sayfalar

25 Haziran 2019 Salı

KELT ÖRGÜSÜ SEMBOLÜ

Kelt Sembolleri

Semboller, yaşamımızda gerek doğal gerekse de insan yapımı öğeler olarak bulunur ve bizim yaşam tecrübelerimiz ölçüsünde, bilincimizde veya bilinç dışımızda karşılığını bulurlar. Sembollerin hayatımızda bulunması o sembollerle ilgili evrensel bilgiyi kendi yaşamımızdan veya akaşik kayıtlardan, kollektif bilinçaltından hatırlamamızı sağlar. Semboller taşıdıkları bilgilerin mahiyetine göre kişiyi iyileştirip dönüştürücü etki yaratabilirler. Nitekim şifacılık alanında birçok çalışmada sembollerden yararlanılmaktadır. Örneğin reiki şifacıları sıklıkla reiki sembolleriyle çalışırlar.
Sekiz rakamı, sonsuzluk işareti, örgü, çift yılan gibi semboller insan yaşamının kaynağı olan DNA sarmalıyla ilişkilidir. Kelt kültürüne özgü örgü desenleri de bu sembollerle benzerdir ve içiçe, sarmal, ilerleyen örüntü kelt örgüsü olarak isimlendirilir. Kelt örgüsü bizim yaşam yolculuğumuzu da ifade eder. Bu sembolü kullanmak hayatımızda dönüştürücü etki yapar. Özellikle de enerjimizin tıkandığı, düğümlendiği zamanlarda bu örgüyle enerjiyi açabiliriz, bu nedenle bu örgüye aynı zamanda kelt düğümü adı da verilir.
Kültürümüzde tekstil örgüleri ve saç örgüleri yaygın sembollerdir. Özellikle Selçuklu mimarisinde de çeşitli kelt örgülerini görebiliriz. Çocukların 8 rakamı çizmeleri ve sonsuzluk işareti içeren egzersizler yapmak kelt örgüsüyle şifalanmayı sağlar.
Kelt örgüsü egzersizi örneğini bu videodan izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=eltP5i7Rrp4
İçsel kimliklerimizle  ve tüm yaşamlarımızla şifalı örüntüler dilerim. Şifa zincirine sağlam ilmekler atabilmek ümidiyle. Bütüne şifa olsun.

FUNDA GÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MASAL KAHRAMANLARIYLA TANIŞIKLIK

             Aynı yaşamın içerisinde farklı düzlemler de kollektif yaşarız hepimiz. Bu düzlemler farklı boyutlar da ev sahipliği yapar insan...