Sayfalar

23 Haziran 2019 Pazar

ÇAKRALARIMIZ

ÇAKRALAR


Enerji bedenimizde bulunan çakralar fiziksel, duygusal, zihinsel bedenlerimizdeki çeşitli alanlarla ve birbirleriyle bağlantılı olup, bağlantılı oldukları alanların şifalandırılmasında etkin olarak kullanılırlar.
Çok sayıda enerji merkezimiz olmakla birlikte omurga sütunu üzerinde hizalanmış 7 ana çakramız çakra sisteminin temelini oluşturmaktadır. Bu çakralar sırayla kök çakra, sakral çakra, solar pleksus, kalp çakrası, boğaz çakrası, 3. göz çakrası, tepe çakra şeklinde isimlendirilirler ve genellikle Kundalini Reiki’de bu sıra ile çalışılırken Usui Reiki’de ters yönde çalışılır.
Çakraların şekli konik biçiminde, çiçek biçiminde, ışık küresi biçiminde olarak belirtilmiştir. Dönerek, vakumlamak şeklinde, girdap şeklinde hareket ederler. Hint kültüründe çakralar için belirlenmiş semboller mevcuttur. Her çakranın ayrı bir rengi vardır ve bu renkler gökkuşağındaki renk skalasına göre dizilmiştir. Bununla birlikte şifacılar belirli renklerin dışında renkler ve şekiller de görebilmektedir.
Ellerle enerji bedendeki ilgili çakraya dokunarak, o çakrayı imgeleyerek, çakralara semboller çizerek, olumlama cümleleriyle, yüksek titreşimli sözcüklerle, kundalini yoga gibi asanalarla çakralar üzerinde şifa çalışmaları yapılabilmektedir. Ayrıca gerek yaşam yolculuğunda gerekse de şifa yolculuğunda kök çakradan başlayarak sırayla tüm çakralar açılır. Çakraların açılması, çakraların dengelenmesi, çakraların korunması şifacılık çalışmalarındandır. Genellikle reiki eğitimlerinin 2-3 günlük çakra çalışmalarından ibaret gösterildiğini gözlemliyorum ve bu noktada bir Reiki Master/Öğretmen olarak özellikle belirtmek isterim ki çakra çalışması reiki eğitimlerinin temel konularından biri olmakla birlikte reiki bütünsel bir şifa alanıdır, çakra çalışmalarından çok daha geniş ve uzun bir eğitim olmalıdır.
Kök Çakra, çocukluk dönemimizi, yaşam amacımızı, korkularımızı yansıtır. Sakral Çakra cinsel kimliğimizi, yaratıcılığımızı, gizemlere ve ezotorik konulara olan eğilimimizi, anne ve çocuk ilişkilerimizi yansıtır. Solar Pleksus veya Mide Çakrası, sosyal kimliklerimizi, benliğimizi, kabul ettiğimiz ve reddettiğimiz olaylar karşısındaki tutumlarımızı, beklentilerimizi, kıskançlık enerjimizi yansıtır. Kalp Çakrası sevgiyi, duygusal beklentilerimizi, hayal kırıklıklarımızı, sevgiye açık veya kapalı oluşumuzu, aşkımızı, evliliğimizi yansıtır. Boğaz Çakrası sözel veya yazılı ifade yeteneğimizi, sosyal fobilerimizi, sosyal kurallar karşısındaki tutumlarımızı, yarım kalmış iletişimlerimizi, iş yaşamımızı yansıtır. 3. Göz veya Alın Çakrası sezgisel özelliklerimizi, özümüze olan içsel yolculuğumuzu, şifa yolculuğumuzu, görünenin ardındaki görünmeyeni arayışımızı, felsefi kimliğimizi, saf düşünsel yetilerimizi yansıtır. Tepe veya Taç Çakra ilahi olan yanımızı, varlığımızı, tüm yaşamlarımızda ortak olan ruhumuzu, bütünsel olan puzzle içerisindeki yerimizi, şifa çemberindeki konumumuzu, şifacı ve öğretmen kimliğimizi yansıtır. Çakraların birbirleriyle bağlantılı olduklarını ve her konunun aslında birçok çakra ile bağlantısını da şifa çalışması sırasında görebiliriz.
Alem içinde alem olan insan bedeni Güneş Sisteminin 7 kutsal gezegeni gibi ahenkle dönen 7 çakrayı ihtiva ederek bütünselliği oluşturur. Çakralarımızın dünyamızı keşfetmemizde rehber yıldızlarımız olmasını dilerim.

FUNDA GÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MASAL KAHRAMANLARIYLA TANIŞIKLIK

             Aynı yaşamın içerisinde farklı düzlemler de kollektif yaşarız hepimiz. Bu düzlemler farklı boyutlar da ev sahipliği yapar insan...