Sayfalar

10 Haziran 2019 Pazartesi

MERİDYENLERİMİZ

AKUPUNKTUR NOKTALARI

Makro kozmosun mikro yansıması olan insan bedenleri tıpkı dünyanın meridyenleri gibi görünmeyen ancak varlığı kabul edilen meridyenlere sahiptir. Fiziksel, duygusal, zihinsel bedenlerimizdeki değişimler enerji bedenimizdeki meridyenleri olumlu veya olumsuz olarak etkiler. Meridyenlerimiz üzerinde çalışmak da fiziksel, duygusal, zihinsel bedenlerimizi etkiler.
Meridyenler, enerji bedende bulunan, görünmeyen ancak varlığı özellikle Çin Tıbbı tarafından kabul edilen enerji yollarıdır.
İnsan bedeninde 12 meridyen mevcuttur. Merkez Meridyen ve Ana Meridyen dahil edildiğinde 14 tane meridyenin varlığı kabul edilir:
1.    Merkez Meridyen,
2.    Ana Meridyen,
3.    Dalak Meridyeni,
4.    Kalp Meridyeni,
5.    İncebağırsak Meridyeni,
6.    Mesane Meridyeni,
7.    Böbrek Meridyeni,
8.    Kan Dolaşımı-Perikard Meridyeni,
9.    Üçlü Isıtıcı Meridyeni,
10. Safra Kesesi Meridyeni,
11. Karaciğer Meridyeni,
12. Akciğer Meridyeni
13. Kalınbağırsak Meridyeni
14. Mide Meridyeni

Dünyanın meridyenleri ile insanın meridyenlerinin arasında da bir uyum olduğu, bu uyumun bozulduğunda insan bedeninin rahatsızlandığı kabul edilir. Bu konuda en bilinen rahatsızlık “Jet Lag” tır ve uzun süren uçak yolculuğu esnasında yaşanır. Biyolojik saatimizin bulunması da makro ve mikro kozmos arasındaki uyumun sonucudur. Makro ve mikro kozmos arasında uyum sağlama yöntemlerinden biri enerji bedendeki meridyenlerin çeşitli enerji çalışmalarıyla şifalandırılmasıdır. 
Meridyenleri dengelemek, meridyenlerin izini sürmek, meridyenler üzerinde bulunan akupunktur noktalarında akupunktur iğneleri uygulamak, enerji masajı, su-jok masajı, şiatsu masajı, usui reiki, değerli taşlarla enerji uygulaması, mıknatıs ile çalışmak, qigong gibi enerji egzersizleri, merkez meridyeni fermuar yöntemiyle korumak gibi tekniklerle meridyenler güçlendirilebilir veya yatıştırılabilir. Bu noktada, enerji çalışmalarının her zaman fiziksel, duygusal, zihinsel çalışmalarla da desteklenmesi gerektiğini belirtmek isterim. Nihai olarak şifa, bütünsel bir çalışmadır.
Aynada gördüğümüz çok şey vardır ve her bir şey ayrı bir sırdır. Ancak görünenin ardındaki görünmeyen deryasında öyle sırlar vardır ki asıl onlar insanı insan yapan unsurlardır. Bütünsel olanla bireysel varlığımız arasında zaten mevcut olan uyumu algılarımız ölçüsünde tekrar yaratabilmemiz ümidiyle. Bütüne şifa olsun!

FUNDA GÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MASAL KAHRAMANLARIYLA TANIŞIKLIK

             Aynı yaşamın içerisinde farklı düzlemler de kollektif yaşarız hepimiz. Bu düzlemler farklı boyutlar da ev sahipliği yapar insan...